Dette er Julie Grundt

Møt Julie Grundt. Jenta fra Eidskogen som på tross av sin unge alder har lang erfaring innen sang og musikk. "Endelig" er hennes debutalbum.

Julie er ei jente med sine meningers mot som våger å satse på danseband og alt hva det innebærer i en alder av 17 år. Dette fordi danseband ligger nært til hennes hjerte. Hun har bokstavelig talt vokst opp med denne sjangeren; faren hennes nemlig Trond Erik Grundt, navngiver og en av opphavsmennene til populære Trond Erics. Bare to måneder gammel var Julie med i studio første gang, og begynte å synge som treåring. Julie har gjort mange ulike opptredener siden den gang, alt fra sangkonkurranser og i band, til innspilling av cd-singel og musikkvideo. Under det lokale arrangementet "Junikveld" på Børli i 2008 sang hun for HKH Kronprinsesse Mette Marti, og i 2009 for hele Grand Prix-sirkuset under delfinalen på Kongsvinger. I tillegg til alle prisene hun har vunnet i sangkonkurransene, har Julie fått Eidskog kommunes kulturstipend, og blitt nominert til Norsk Tippings drømmestipend.

Endelig er det altså tid for debutalbumet. Tittelen er ikke tilfeldig valgt, for det har tatt tre år å gjøre denne plata. Nå er den her, Julie selv stråler over resultatet, og den har vært vel verdt å vente på! Denne jenta har en særegen stemme med en positiv utstråling og masse musikalitet som man kjenner igjen når man har hørt henne synge. Talentet til Julie er imidlertid mer enn bare en sangrøst. Denne jenta kan nemlig lage musikk også! På debutalbumet har hun bidratt i flere av låtene, og derfor får plata en helt egen nærhet. Den inneholder 12 låter, alt fra klemkjekke opp-tempo låter til mer smektende ballader, i en fortreffelig blanding av kjente og nyskrevne verk. Om sjangeren går for å være danseband, har Julie en evne til å lage sin egen spesielle vri på det hele, slik at det blir hennes eget, det blir ganske enkelt "Julie"!

I sommer har Julie bl.a. opptrådt med band på både Seljordfestivalen og Dansefestivalen i Sel. Denne debutanten vil du ikke gå glipp av! Julie står i startgropa for karrieren, vi får garantert høre mye mer fra denne kanten i årene framover. Heldigvis.


Julie Grundt m/band på Seljordfestivalen 2011